20 Май 2013г.

20.05.2013 г. – Финална среща по международен проект „Бъдещето на Европа: богатство на традициите” в 18 СОУ!!!

Оценете тази статия
(2 Гласа)
В периода 05.05.-11.05.2013 г. 18 СОУ бе домакин на финалната среща по проект “Бъдещето на Европа: богатството на традициите”/„L’Avenir de l’Europe: la Richesse des Traditions” LLP-2011-COM-MP-091 в рамките на многостранно партньорство Коменски по програма "Учене през целия живот".

Участници в тази среща бяха 35 представители на училища от пет европейски държави - Италия, Румъния, Република Хърватска, Естония, Турция - директори, учители и ученици. Съвместно с учениците от 18 СОУ учениците изследваха и обменяха информация за традиционни храни, културни и музикални традиции отБългария, Европа и света. Участниците присъстваха на открити уроци по корейски език, френски език, японски език, както и на демострация на Японска чаена церемония.

За гостите бяха организирани съвместни ателиета по боядисване на великденски яйца с пчелен восък – стара българска традиция, оригами и калиграфия (виж Галерията).

Беше проведено и отборно състезание на френски език – Франкофонско рали, осъществено с подкрепата на Френски институт в гр. София.

Участниците във финалната среща по проект “Бъдещето на Европа: богатството на традициите” бяха официално поканени от ЦРЧР за специално участие в празника по случай Деня на Европа, организиран на открита сцена на 8 май в Борисовата градина.

В последния ден на заключителната среща ученици от България и Република Хърватска дадоха интервю за БНР, програма Евранет Плюс. Интервюто можете да чуете на следния линк:

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/HorizontDoObed/Society/Bulgaria/Pages/1305evranetsvetla.aspx
Travel Turne Tranzito